Amb els primers aires que anunciaven la que seria una de les grans revolucions culturals del passat segle, l'any 1968, Hacer Editorial inicia el seu camí amb el propòsit de contribuir a la reconstrucció de la memòria històrica del país. El pensament crític, la difusió d'algunes utopies socials, l'acció dels moviments socials i la perpectiva de gènere són algunes de les bases temàtiques del projecte a la primera etapa. El nostre catàleg creix obrint-se a l'actualitat a noves problemàtiques del present, facilitant publicacions que siguin útils tan com eina per lluitar contra la segregació, les desigualtats i les noves fractures socials, com pel coneixement del món social. Tots i cadascú d'aquests plans editorials els intentem realitzar des de l'amor pels llibres i la percepció de que les idees i el pensament crític són una peça clau en qualsevol canvi que ens apropi a una societat més democràtica i racional.Llibres i productes destacats

Sistemas mediáticos comparados - Daniel C. Hallin i Paolo Mancini

Sistemas mediáticos comparados. Tres modelos de relación entre los medios de comunicación y la política.

Daniel C. Hallin & Paolo Mancini

Goldsmith Award of Harvard University 2005

Transformaciones de la entidades sociales (RPSE nº 35-36)
Des de fa alguns anys s'ha iniciat un fenomen de recomposició a causa del desenvolupament del sector assalariat en el medi comunitari que comporta avantatges però també desafiaments. La professionalització implica transformar l'associació en empresa social. De la gestió informal hem passat a la gestió d'una empresa complexa envoltada de requisits i exigències de tots els intervinents superiors, sens dubte, a una empresa estàndard. El caràcter no lucratiu de l'associació i la seva manera de finançament són els arguments sovint evocats per diferenciar-lo del món de les empreses i afirmar que es pot treballar d'una altra manera, amb relacions de treball més democràtiques i equitatives. Quines són les conseqüències d'aquesta tendència observada entre professionals i voluntaris implicats en les associacions? Sempre ha estat difícil i complexa la cohabitació d'interessos entre ciutadans compromesos en impulsar una organització social i el personal contractat laboralment cridat a exercir una activitat professional. Aquest número presenta els articles traduïts de Reconfigutations de l'associatif (2013), número 3 & 4 de la revista belga "Les Politiques Socials", i incorpora textos amb les experiències de persones que han estat referents en organitzacions del Tercer Sector Social a Catalunya.
Catàleg 2017
Catàleg general del Servei de Publicaccions de la Fundació Apip-Acam (editorial Hacer) amb el llistat de tots el llibres editats Fes clic aquí per descarregar-lo en PDF
El parlamento de los invisibles
Autor: Pierre Rosanvallon Pròleg: Ramon Nicolau Comentaris: Jaume Funes i Fernando Fantova En l'actualitat, hi ha moltes persones que se senten incompreses, no escoltades i no representades. Per posar remei a aquesta infrarepresentació Rosanvallon proposa un projecte web participatiu, l'equivalent a un parlament invisible. Un moviment social d'un nou tipus, basat en la interacció i l'intercanvi, per donar resposta a la necessitat ciutadana de mostrar la vida ordinària i que les veus de la realitat quotidiana siguin escoltades i considerades. El projecte Raconter la vie, del qual parla en aquest assaig és el manifest, té l'ambició d'ajudar les persones a sortir d'aquest estat inquietant, que soscava la democràcia i desanima individus. Mitjançant Raconter la vie s'obre una àrea original de l'experimentació social i política, intel·lectual i literària. A més, la presentació de l'editorial i les contribucions de Jaume Funes i Fernando Fantova permeten una reflexió sobre el que els suggereix a cada un dels autors el text de Rosanvallon des dels seus particulars mirades. Pierre Rosanvallon (1948) és un historiador i intel·lectual francès. La seva obra escrita i la seva tasca acadèmica estan referides principalment a la història de la democràcia, al model polític francès i al paper de l'Estat. Va viure un dels moments convulsos de la França dels anys 68-70 des de la universitat i el sindicalisme. Ha estat un dels principals teòrics de l'autogestió, en la seva accepció d'economia política. És professor d'història moderna i de política al Col·legi de França i és també director d'estudis a l'Escola d'Alts Estudis en Ciències Socials (EHESS).
Trencar el silenci
Las conseqüències i els estralls de la sublevació militar del 36 han estat àmpliament però sempre insuficientment explicats. La intenció de l'editorial ha estat recollir els records de les famílies, dels parents desapareguts, exiliats, o bé aquells records amagats que anaven sortint en les converses de les trobades familiars o durant els silencis. És la memòria dels perdedors, de la gent anònima, d'aquells qui van preservar un llarg i continuat silenci. Dels que ho van perdre tot menys la dignitat. Aquests són els veritables protagonistes de la història.
Las ciudades ante el cambio de era
La recessió econòmica, que es va iniciar el 2008 a la Unió Europea, ha finalitzat però la crisi societària que la va engendrar continua ampliant-se i aprofundint-la causa de les contradiccions socials que suposa el canvi cap a la societat xarxa en un marc institucional, econòmic, de valors i de governació totalment inadequat. Cal afrontar prioritàriament el canvi d'era, de manera decidida i en tota la seva complexitat. En cas de no fer-se apareixeran, en un futur proper, noves i importants recessions econòmiques de manera cíclica. La tesi principal del llibre és la següent: les ciutats i, específicament una nova governança urbana són claus per conduir adequadament el canvi d'era que es va iniciar a finals de la dècada de 1980 i, amb això, superar la crisi societària. Per això, s'identifiquen les característiques de les crisis estructurals de les societats industrials esdevingudes a Europa i, amb més profunditat, tant el canvi d'era que porta associat la crisi societària actual com el paper que tenen les ciutats en el mateix. S'expliciten, a més, les característiques de les polítiques urbanes i els instruments de governança democràtica apropiats per afrontar aquest canvi.
Catàleg de la revista Políticas Sociales en Europa
Descarregueu-vos el catàleg de la revista "Políticas Sociales en Europa" en el següent enllaç: Catáleg
La racionalización de las profesiones sociales (revista "Políticas Sociales en Europa" nº 37)
La identitat dels professionals de la intervenció no pot reduir-se al seu "caràcter d'experts", a partir dels seus coneixements i competències, en l'aplicació de "bones pràctiques" destinades a l'obtenció de resultats estandarditzats. A aquesta definició funcionalista i instrumental, pròpia de les ideologies que volen imposar-se en els àmbits professionals i de la formació, podem oposar-hi una altra concepció del professionalisme que l'associa amb la capacitat col·lectiva dels treballadors de negociar el contingut de les finalitats de la seva professió amb l'Estat, els col·laboradors i els usuaris.
Migrantes y refugiados
Es tracta d'una rigorosa reflexió sobre la gravetat i les conseqüències de la crisi humanitària que pateixen milers de persones i la manca d'una política eficaç i responsable per part de les autoritats i institucions europees. Migrants, refugiats i desplaçats per la crueltat de la guerra i l'odi troben la mort a la Mediterrània o s'enfronten a un paisatge de controls, classificació, menyspreu i filats. Claire Rodier, en col·laboració de Catherine Portevin, exposa, de forma concisa i directa, els principals interrogants que suggereix aquest drama col·lectiu i s'allunya, amb el seu relat, dubtes i ambigüitats sobre el seu coneixement. Europa ens ofereix el seu fracàs polític i institucional a través de la incapacitat dels seus governs i l'egoisme dels seus dirigents davant de la tragèdia d'una població desplaçada que pateix la discriminació més absoluta. Pròleg a càrrec de Lorenzo Cachón.
Viaje a la Tierra de Fuego
Charles Darwin va ser aventurer, científic, naturalista però sobretot va ser un gran emprenedor. La publicació de Darwin, "Viaje a la Tierra de Fuego", situat entre 1832 i 1833, es presenta sota una acurada edició on mapes, biografies, imatges, gravats i nombroses notes aclaridores, a peu de pàgina, acompanyen el corresponent text, organitzat en 8 capítols. La portada i dibuixos són obra de l'escultor i il·lustrador Lawrence Beck. Jordi Sargatal, prestigiós naturalista i impulsor del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà (1984), és l'autor d'un interessant pròleg on ens suggereix alguns punts d'anàlisi d'indiscutible actualitat de l'obra de l'autor de Viatge al voltant del món. Si ens preguntem sobre el perquè d'una nova edició d'aquest llibre, editat en 1982 per Fer, diríem que es tracta d'entusiasmar a la població adolescent en el coneixement de les exploracions i en l'interès i amor per l'observació de la natura. Ens trobem davant d'un text que va molt més enllà de l'interès descriptiu d'un apassionant llibre de viatges i del que pugui representar un minuciós diari d'un excepcional viatger, científic i observador. Aquesta obra és una clara reivindicació del valor i esperit de superació davant les precarietats pròpies i alienes d'aquells temps. Aquesta obra és una ferma defensa del paisatge, de la flora i de la fauna que avui pateixen una devastació imparable amb nombrosos atemptats a la biodiversitat i a la vida sobre la Terra. Sargatal escriu en el seu pròleg: "Si la humanitat fora racional de veritat hauria de parar de créixer, i ser conscient de l'absoluta necessitat de mantenir viu i variat l'escenari on es desenvolupen totes les seves funcions, tots els seus guions. Si l'escenari s'enfonsa, per bona que sigui l'obra, el guió i els actors, és evidentment que es va a acabar la funció per a l'espècie humana".

Últimes notícies

Recull de premsa del llibre "Las ciudades ante el cambio de era"
Accés a la Revista de Treball Social
Accés a la Revista Española del Tercer Sector
Publicació del número 37 de la revista "Políticas Sociales en Europa"
Presentació del llibre "Las ciudades ante el cambio de era"
Revista Políticas Sociales en Europa nº 35-36
Veure totes les notícies
Hacer Editorial - Nota legal i política de privacitat

Web realitzat per EnginyWorks 2007